Kategorier
Okategoriserade

”Vattenvarelser” nominerad till Stora Fackbokspriset.

Sex författare är i år nominerade till Stora fackbokspriset. Priset delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål och prissumman är på 125 000 kronor.

I år är det följande författare och boktitlar som blivit nominerade: Carl Henrik Carlssons Judarnas historia i Sverige (Natur och Kultur), Monica Braws Japan och japonismen (Gidlunds), Jakob Christenssons Vattenvarelser (Bladh by Bladh), Anders Cullheds Dante: den förste författaren (Natur och Kultur), Lena Kårelands Franska flanörer (Appell) och Svante Nordins Tanke och dröm (Timbro).
Stora fackbokspriset delas ut årligen, givet att det finns en värdig mottagare, till den eller de levande personer som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”vetenskap, bildning, tradition”. Prissumman är på 125 000 kronor. Årets vinnare tillkännages den 15 december.