Kategorier
Okategoriserade

Sommarhälsning från ordföranden

En hälsning mitt i sommaren:

Först vill jag uttrycka min förhoppning om att ni alla har en skön sommar, var ni än befinner er. Värmeböljan försvann, eller gjorde uppehåll, där jag befinner mig, hastigt i samband med ett åskväder häromkvällen, ett åskväder som gjorde oss strömlösa i åtta timmar. Inför naturkrafterna är man rätt hjälplös.

Kulturlivet börjar ju så smått komma igång igen, och kanske har ni som läser detta kunnat glädjas åt museibesök, sommarteater och/eller konserter och andra evenemang. Kanske lyssnar ni också på sommarprogrammen i P1. För egen del hade jag stor behållning av Nina Burtons sommarprogram. Nina Burton, som ju var vår högtidstalare vid årshögtiden 2017, då hon talade om Erasmus av Rotterdam, talade nu djupsinnigt och reflekterande om såväl historiska som naturvetenskapliga samband, samband som utgör förutsättningar för mänsklighetens fortlevnad. Tillsammans med sin senaste bok Livets tunna väggar ger hon läsaren/lyssnaren mycket att fundera på.

En av de varma eftermiddagarna tog Gullög Nordquist och jag oss gemensamt i kragen och talade in ett samtal kring förra årets årsbok, den om museisamlingar. Vår diskussion ligger nu på förbundets hemsida, att lyssna på.

Vid ett extra styrelsemöte i juni beslutade vi att kalla alla ordföranden (eller annan styrelseledamot) till ett zoom-möte den 8:e september. Kallelse kommer, men skriv upp 8/9 kl. 18.30! Förslaget går ut på att 1) dela erfarenheter av verksamheten under den pandemi som vi får hoppas snart är över, 2) diskutera hur lokalförbunden kan och avser att gå vidare, 3) samla in önskemål och förslag till den planerade ordförandekonferensen i samband med årsmötet i Alingsås i mars 2022. Vi tänker oss ett möte på absolut max två timmar där vi ganska förutsättningslöst diskuterar hur de olika lokalförbunden hittat strategier att ”överleva” och gå vidare. Väl mött då, alltså, och till dess ha en fortsatt skön sommar!

Katarina