Gotland

Styrelse

Program 2020

Tisdagen den 14 April 2020 kl:18:00
Lokal: Gotlands Tonsättarcentrum, Skeppsbron
Arrangemang: Besök på Gotlands Tonsättarcentrum.Tonsättare och verksamhetsledare för Visby Internationella Tonsättarcentrum Sten Melin presenterar de olika verksamheterna i Tonsättarnas Hus på Skeppsbron. Sedan starten 1995 har 500 kompositörer från 50 länder skapat musik där.
Föreläsare: Sten Melin

Efter visningen av Tonsättarnas Hus äter de som önskar en gemensam buffé på Joda Bar.

Onsdagen den 13 Maj 2020 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Ravband – den mytomspunna Bärnstensvägen.Författare, kulturforskare och musiker Anders Hammarlund utforskar den mytomspunna Bärnstensvägen – stråket mellan Östersjön och Medelhavet som i årtusendena har varit en länk mellan folk och kulturer. Ravband är en bok om Europa, i nuet och i det förflutna och en upptäcktsfärd genom kulturforskningens omtvistade gränsmarker.
Föreläsare: Anders Hammarlund

För de som önskar serveras en buffé efter föredraget.

Lördagen den 5 September 2020 kl:10:00
Lokal: Samling utanför Öster port
Arrangemang: Höstens bussutflykt.Mer information kommer under våren.

Onsdagen den 7 Oktober 2020 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Ordet och vinet.NE-redaktören, munskänken och astronomen Arne Ekman kåserar kring professor Johan Stenströms bok \”Ordet och vinet\” om små och stora flytande stjärnor från när och fjärran.
Föreläsare: Arne Ekman

För de som önskar serveras en buffé efter föredraget.

Onsdagen den 11 November 2020 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Bergtagningssägner – vad innebär det att vara människa? Universitetslektorn i etnologi Carina Asplund Ingemark visar hur äldre folksägner om människor som blev bergtagna av troll i mångt och mycket handlar om vad det är som gör oss till människor och inte om övernaturliga väsen. Vad är det de bergtagna förlorar vid bergtagningen och hur få de tillbaka det, så de återigen kan bli människor? Exemplen kommer från Finland, men motsvarande resonemang kan tillämpas på svenska sägner, som i stort motsvarar de finländska i såväl form, innehåll och socialt sammanhang.
Föreläsare: Carina Asplund Ingemark

För de som önskar serveras en buffé efter föredraget.