GOTLAND


Onsdagen den 18 April 2018 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Gotlands landshövding Cissi Schelin Seidegård ser tillbaka och berättar om sina nio tjänsteår på Gotland. Ett decennium där mycket har hänt.
Föreläsare: Cissi Schelin Seidegård

Lördagen den 8 September 2018 kl:10:00
Lokal: Samling Österport 10.00
Arrangemang: Höstutflykt kring Östergarnslandet.Det är dags för höstens bussutflykt på temat Crime. Tillsammans med författaren Marianne Cedervall och Åke G Sjöberg besöker vi brottsplatser på Östergarnslandet och Östergarns kyrka med kastal. Lunch vid Sysne rökeri. Utflykten avslutas på Stenkumla Backe där vi får höra om Gotlands sista avrättning och dess efterspel.

Onsdagen den 24 Oktober 2018 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Författarmöte med Håkan Nesser.En av Sveriges största nu levande författare Håkan Nesser berättar om sitt skrivande och sin nya bok där två av hans karaktärer möts för första gången i historien, kommissarie Van Veeteren och Gunnar Barbarotti.
Föreläsare: Håkan Nesser

Onsdagen den 21 November 2018 kl:18:00
Lokal: Joda Bar, Skeppsbron 24
Arrangemang: Carl Michael Bellman och hans tid. Teddy Nilsson sjunger, spelar och berättar om Bellman och 1700-talets Stockholm. Om politiken, pengarna och livet och hur det kommer i uttryck i Bellmans diktning. Bellmans historia är betydligt mer spännande och underhållande än de Bellmanshistorier man hörde som barn. En ryss, en tysk och Bellman... ändå har de kanske något med Carl Mikael och hans tid att göra?
Föreläsare: Teddy Nilsson